geluk, gelukkig zijn, degeluksvogel, happy, blij, gelukkig,

Energie

6 natuurlijke en cafeïnevrije manieren voor een energieboost

Onze levens worden drukker en drukker en af en toe zou het heerlijk zijn om héél even op de pauze-knop te kunnen drukken. Simpelweg omdat je wat vermoeid en leeg bent en eigenlijk wel een flinke oppepper kunt gebruiken. Om te voorkomen dat je dat iedere keer met behulp van koffie doet, zijn hier een aantal tips om je energielevel op een natuurlijke manier op te krikken.

1. Een snelle work-out

No worries, we sturen je met deze tip niet naar de sportschool – we snappen best dat dat het laatste is waar je op zit te wachten als je thuis zit in te dommelen. Echter, een setje jumping jacks in de woonkamer of even een kort blokje om is al voldoende voor een energieboost.

2. Proteïne om je de dag door te helpen

Dit is een van de makkelijkste. Heb je even last van een dip, kies dan voor een tussendoortje dat rijk is aan proteïnes. Denk bijvoorbeeld aan gedroogd fruit of noten, maar ook dingen zoals Griekse yoghurt, kalkoenfilet met een (room)kaasspread, tonijn, hardgekookte eieren of zalm uit blik.

3. Size matters

Over eten gesproken: het helpt sowieso om ervoor te kiezen om vaker kleinere gerechten te eten dan drie keer per dag een groot bord eten naar binnen te werken. Volgens een onderzoek van Harvard University, kan een grote maaltijd ervoor zorgen dat je een beetje in kakt en je duf voelt, terwijl meerdere kleine maaltijden verdeeld over de dag je calorieniveau – en dus ook je energielevel – beter op peil houden.

4. Profiteer van de natuur

Er is een reden dat we ons in de winter vaker uitgeblust voelen dan in andere seizoenen: het gebrek aan zonlicht. Minder zonlicht zorgt voor minder serotonine en dit geluksstofje heeft invloed op je energieniveau. Maar, nu het weer is nog prachtig voor de tijd van het jaar, kun je mooi dagelijks de nodige zonnestralen meepikken. Slechts een kwartiertje per dag is al genoeg om je minder loom en traag te voelen, maar meer mag natuurlijk ook. Even een wandeling na de lunch, bijvoorbeeld!

5. Praten voor meer energie

Een van de meest eenvoudige, maar misschien wel een tip waar je zelf nog niet aan gedacht hebt, is praten. Het kan soms heel goed helpen om je hoofd helemaal leeg te praten voordat je naar bed gaat, zodat je beter slaapt – en dus meer uitgerust wakker wordt. Je kunt er alerter van worden en het zorgt er sowieso voor dat je minder snel in een sociaal isolement raakt.

6. Meer meditatie, meer fitheid

Het mag geen verrassing meer heten, maar meditatie is een wondermiddel voor zoveel dingen, óók voor je energieniveau. Het mooie is dat je dit ook heel eenvoudig onder werktijd kunt doen, waardoor je dus ieder moment van de dag die broodnodige boost kunt meepikken. Dagelijks mediteren is ook nog eens beter dan op vakantie gaan…

degeluksvogel_boost_energie_rennen_001
degeluksvogel_OCHTEND_001

© De Geluksvogel | Samen creëren wij geluksvogels!