geluk, gelukkig zijn, degeluksvogel, happy, blij, gelukkig,

VOEDING

8 Voedingsmiddelen voor zenuwachtige mensen...

Er zijn meerdere factoren die een persoon nerveus of zenuwachtig kunnen maken. Om mentale balans en vrede te vinden, moeten we bepaalde gewoontes afleren en in plaats daarvan nieuwe, gunstigere gewoontes ontwikkelen. Deze 8 natuurlijke producten bieden voordelen voor het zenuwstelsel en helpen je de gevolgen van stress te bestrijden.

1. Haver

Haver is een van de graansoorten die de meeste voedingsstoffen bevatten. Bovendien zit haver ook boordevol vezels en eiwitten. Haver werkt op twee manieren in op het zenuwstelsel:

  • het herstelt het energieniveau 
  • bestrijdt angst en prikkelbaarheid

De voornaamste eigenschap van basilicum is het vermogen om stress te verminderen. Maar het helpt ook om maagproblemen te behandelen die het gevolg zijn van de somatisatie van emotionele toestanden. Een lekker recept met walnoten: Salade van gebakken limabonen met walnoten.

2. Basilicum

Basilicum is ontstekingsremmend en antibacterieel. Je kunt het op veel verschillende manieren consumeren. Je kunt het bijvoorbeeld rauw eten in salades of gebruiken om sauzen op smaak te brengen. Bovendien kan basilicumolie ook worden gebruikt voor een ontspannend bad.

3. Chocolade

In dit geval hebben we het over pure chocolade die meer dan 70% cacao bevat. Het is meer dan een lekkernij, het is voedsel. Pure chocolade heeft antioxidante eigenschappen die helpen om de effecten van stress te verminderen. Bovendien biedt chocolade voordelen voor het zenuwstelsel. Het stimuleert de hersenen dankzij het theobrominegehalte. Daarnaast bevat pure chocolade ook flavonoïden die de bloedvaten beschermen en gunstig zijn voor het cognitief functioneren.

4. Walnoten

Deze heerlijke nootsoort heeft een belangrijke anti-depressieve eigenschap. Dit effect van walnoten is te danken aan de aanzienlijke hoeveelheid vetzuren die de productie van serotonine ondersteunen.

Serotonine is een neurotransmitter die signalen van welbevinden naar de hersenen en dus ook naar de rest van het lichaam stuurt.

Tegelijkertijd zijn walnoten ook in staat om angstproblemen en depressie aanzienlijk te verbeteren. Het eten van twee eetlepels walnoten per dag is al voldoende om van deze voordelen te kunnen profiteren.

5. Rode kool

Net als de meeste paars gekleurde groenten en fruit, bevat ook rode kool anthocyanen. Deze stoffen beschermen het lichaam tegen hartaandoeningen. Kool helpt een ontspannen staat van zijn te creëren. Daarnaast heeft rode kool anti-carcinogene eigenschappen en bestrijdt het stress.

6. Citroenverbena

Deze plant is een natuurlijk ontspannend middel. Het verlicht stress en helpt bij het bestrijden van slapeloosheid en angst. Traditioneel gebruikten mensen het als een digestief om natuurlijke gassen te verdrijven. Citroenverbena is krampstillend en heerlijk als thee of in combinatie met sappen. Als je het combineert met valeriaan, worden de gunstige effecten nog sterker.

7. Valeriaan

Valeriaan is één van de bekendste kruiden. Dit is met name dankzij de kalmerende eigenschappen die het heeft. Het bestrijdt slapeloosheid en het is ook geweldig voor het verminderen van menstruatiepijn.

8. Ginseng

Deze wortel heeft stimulerende eigenschappen waardoor het kan helpen om depressie en chronische vermoeidheid te bestrijden. Ginseng is een geweldige remedie die afkomstig is uit de traditionele Chinese geneeskunde. Het heeft rustgevende effecten bij mensen die gestrest of angstig zijn. Ginseng is in verschillende vormen verkrijgbaar, zoals in de vorm van thee. 

geluksvogel_geluk_blog_bericht_001
degeluksvogel_wandelen_gezond_gelukkig_leven_001
degeluksvogel_ademhaling_rust_stress_001
degeluksvogel_hardlopen_sporten_001
degeluksvogel_citroen_thee_001
degeluksvogel_recept_ontbijt-001
degeluksvogel_walnoten_zenuwen_zenuwachtig-001
degeluksvogel_gelukkig_gezond_leven001
degeluksvogel_boost_energie_rennen_001
degeluksvogel_lachen_001
degeluksvogel_recept_pokebol_zalm
degeluksvogel_recept_quinoa
degeluksvogel_yoga_001
degeluksvogel_recept_hummus
degeluksvogel_recept_salade_bieten
degeluksvogel_recept_salade_limabonen

© De Geluksvogel | Samen creëren wij geluksvogels!